Zimske aktivnosti

Zasnežena pobočja v Kamniško-Savinjskih Alpah so kot nalašč za navdušene smučarje in sankače, širne bele poljane pa kar vabijo na tek na smučeh. Tukaj se nahaja prestolnici najbližje visokogorsko smučišče Krvavec, nekaj pa je tudi manjših smučišč. Na tem območju ne manjka terenov za turne smučarje, ledne plezalce in pohodnike s krpljami, najmlajšim pa bodo v največje veselje številna urejena drsališča.

Smučanje in deskanje na snegu

Obiščite smučarski center Krvavec, kjer vas čaka 30 km odlično urejenih smučarskih prog. Preizkusite svoje smučarsko znanje na veleslalomski progi, za adrenalinska doživetja pa obiščite snežni park. Tudi otroci in začetniki se bodo hitro znašli, saj jim pomoč pri začetkih snežnih vragolij zagotavljajo strokovno usposobljeni učitelji smučanja in deskanja na snegu. Na drugi strani je Velika planina znana predvsem kot odlično družinsko smučarsko središče.

jezersko sledding

Sankanje

Sankanje je aktivnost, ki je primerna tako za mlajše kot tudi malo starejše snežne navdušence. V bližini Planšarskega jezera na Jezerskem se nahaja varna in kvalitetna 740-metrska sankaška proga, ki jo tudi zasnežujejo in urejajo s teptalcem. Za vse željne še nekoliko bolj adrenalinskih doživetij, pa na Veliki planini in Krvavcu nudijo možnost nočnega sankanja, pri čemer je proga primerno osvetljena, možna pa je tudi izposoja opreme.

Tek na smučeh

Tek na smučeh

V zadnjih letih velja tek na smučeh za priljubljeno zimsko rekreacijo, saj ne zahteva posebne priprave in predznanja. V Kamniško-Savinjskih Alpah, natančneje na Jezerskem, ima tek na smučeh že dolgo tradicijo, danes pa velja celo za eno najboljših smučarsko-tekaških središč pri nas. 15 kilometrov skrbno urejenih prog, ki vodijo po dolini Ravenske Kočne, je primernih tako za začetnike kot tudi za bolj izurjene rekreativce. Tudi Logarska dolina na drugi strani pa se prav tako lahko pohvali s 15-kilometrsko krožno tekaško progo.