Poletne aktivnosti

Poleti Kamniško-Savinjske Alpe nudijo neskončne možnosti raziskovanja, še posebej privlačni pa so številni vodni viri, saj v vročih dneh nudijo prepotrebno osvežitev. Na prav vsaki destinaciji lahko najdete prostor za ohladitev, ne manjka pa niti zabave.

Ribolov

Ribiče povezujejo ljubezen do narave, voda, ribolov in druženje. Vse te užitke jim nudijo tudi reke v Kamniško-Savinjskih Alpah. S svojimi čari vabijo ljubitelje muharjenja in drugih oblik ribolova, razlog za nadvse pester živalski in rastlinski svet pa je izredna čistost voda. Nakup ribiških dovolilnic je možen tudi preko spleta.

savinja rafting

Vodna doživetja

Če ljubite divjino alpskih rek, potem bo vožnja z raftom po Savinji prava stvar za vas. Izberete lahko poljubno dolg spust na različno zahtevnih odsekih reke, od divjih brzic pa vse do uživaškega, ležernega veslanja po spodnjem delu. Za vse veslaške navdušence bo prava pustolovščina spust s kajakom, za raziskovalce pa bo najprimernejša adrenalinska dogodivščina soteskanje oziroma canyoning. Ne zamudite drsenja po naravnih toboganih, skakanja v globoke tolmune in spuščanja z vrvjo prek previsnih slapov.