Diši po domačem

Šenkova domačija

Zgornje Jezersko 140, 4206 Zgornje Jezersko

Naše značilne dobrote:

Masunjek na domačem kruhu, ajdovi žganci z obaro, golaž s kruhovimi knedli, pečenice s kislim zeljem, domači narezek, buhtlji z domačo slivovo marmelado in jabolčni štrudelj.

Na Šenkovi domačiji si prizadevamo ohranjati stare domače jedi, ki so jih kuhale naše babice in so neločljivo povezane z življenjem na kmetiji. Večino sestavin za naše jedilnike pridelamo ter vzredimo na naši kmetiji oziroma jih kupimo pri sosedih. Vsa domača pridelava je ekološko certificirana, pridobili pa smo tudi znak Slovenija Green Cuisine.

Gostilna Repnik

Vrhpolje pri Kamniku 186, 1241 Kamnik

Naše značilne dobrote:

Telečja krača in domači štruklji.

V Gostilni Repnik živimo in ustvarjamo tradicijo. Smo družinska restavracija z dolgoletno tradicijo, v kateri še danes jedi pripravljamo po tradicionalnih receptih. Zaradi visoke kakovosti, butične domačnosti in dodatne ponudbe smo si prislužili Znak kakovosti Gostilna Slovenija.

Slovenia Eco Resort

Godič 44B, 1242 Stahovica

Naše značilne dobrote:

Telečja in morska podpeka.

V idilični naravi v družbi naših živali, v krasnem ambientu na pomolu ribnika, vam nudimo vrhunsko kulinariko.

Turistična kmetija Gradišnik

Logarska dolina 18,3335 Solčava

Naše značilne dobrote:

Kremna gobova juha, hruškovi žlinkrofi in domač narezek.

Prva kmetija v Matkovem kotu, z idilično lokacijo sredi visokogorskih travnikov v neokrnjeni naravi.

Penzion Majerhold

Logarska dolina 30, 3335 Solčava

Naše značilne dobrote:

Enolončnice, štruklji, jedi na žaru, domači narezek, zavitki in palačinke z gozdnimi sadeži.

Iz naše kuhinje vedno omamno diši po odlični domači kuhinji. Za vas pripravljamo različne enolončnice, dnevna kosila narejena iz naravnih bio sestavin, ki jih pridelamo na domačem vrtu ali naberemo v okoliških gozdovih.

Eko hiša Na razpotju

Logarska dolina 14, 3335 Solčava

Naše značilne dobrote:

Domači suhomesnati narezki, gobova juha, ajdovi žganci z ocvirki, domači sirovi štruklji, mesni žlinkrofi, domači zavitki, jedi iz divjačine (jelenov karpačo in jelenov file) in savinjska postrv.

V naši kuhinji prisegamo na sveža živila, za katera poznamo njihovo pot od njive do krožnika. Ponosni smo na solčavske mlečne izdelke, suhomesnate hišne dobrote ter lokalne gozdne sadeže. Jedi popestrimo z divjimi rastlinami in zelišči, nabranimi v naravi. Odžejate se lahko tudi s pravim savinjskim domačim pivom ali domačimi sokovi Eko hiše Na razpotju.

Dvor Jezeršek

Zgornji Brnik 63, 4207 Cerklje na Gorenjskem

Naše značilne dobrote:

Jezerškov šmorn, Govedina 360° in druge tipične slovenske sezonske jedi.

Gostilna Dvora Jezeršek se ponaša s prestižnim nazivom Kulinarično središče “Okusiti Slovenijo”, saj je gostinska ponudba v celoti usmerjena k predstavljanju slovenske kulinarike. Za ta projekt smo leta 2009 prejeli nagrado Zlati sejalec, najvišje turistično priznanje za inovacije v turizmu in prepoznavnost Slovenije v svetu. Gostilna pa je leta 2013 prejela tudi nagrado In Your Pocket za najboljšo restavracijo v okolici Ljubljane.

Gostilna pod Krvavcem

Grad 28, 4207 Cerklje na Gorenjskem

Naše značilne dobrote:

Domače postrvi in meso slovenskega porekla.

Gostilna predstavlja stičišče domačih tradicionalnih jedi s pridihom novega, pri čemer za naš pester jedilnik poskrbi idilična okolica in vrhunska vina slovenskih vinarjev.

Gostilna in glamping Pr’ Bizjak

Zgornja Bela 20, 4205 Preddvor

Naše značilne dobrote:

Goveje ličnice, telečja krača in telečji priželjc.

»Gostilna z dušo«, z več kot dvestoletno tradicijo, slovi po izvrstni domači hrani, vrhunskih vinih in čudovitem ambientu. Naš idiličen zeleni park z ribnikom in glamping hiškami je pogosto prizorišče porok in drugih slavnostnih dogodkov.

Hotel Oskar Zaplata

Tupaliče 23, 4205 Preddvor

Naše značilne dobrote:

Divjačinske in domače jedi iz lokalnih sestavin.

Lične, v tipično alpskem stilu opremljene sobe in restavracija s teraso, od koder pogled seže vse od Julijskih pa do Kamniško-Savinjskih Alp, gostom penziona dajejo občutek udobja in domačnosti. Restavracija penziona Zaplata slovi predvsem po divjačinskih jedeh in domači slovenski kuhinji.

Picerija Gorski privez

Dvorski trg 1, 4205 Preddvor

Naše značilne dobrote:

Avtohtona preddvorska posmodulja z domačimi ocvirki ali skuto ter domače tortice iz lokalnih surovin.

Po letih izkušenj v ladijskih kuhinjah je lastnik svoje kuharsko znanje zasidral v središče Preddvora. Poleg pic iz krušne peči imamo v ponudbi še hladne predjedi in solate, zaključene skupine pa si na letnem vrtu lahko privoščijo na grilu pečenega odojka ali jagenjčka.

Gostilna Zajc

Lahovče 9, 4207 Cerklje na Gorenjskem

Naše značilne dobrote:

Domače jedi in steaki.

Naša Gostilna Zajc v Lahovčah ima 50 letno tradicijo in se nahaja ob glavni cesti Kranj-Mengeš, blizu letališča Jožeta Pučnika ter smučišča Krvavec. Ponujamo klasično slovensko (gorenjsko) kuhinjo ter moderne jedi, prav tako pa tudi vsakodnevne malice, kosila in jedi po naročilu.

Pr’ Ambružarju

Ambrož pod Krvavcem 7, 4207 Cerklje na Gorenjskem

Naše značilne dobrote:

Suhomesnati izdelki: suhe klobase z zaseko, domači narezki, pršut; enolončnice, štruklji.

Turistična kmetija PR’ AMBRUŽARJU na 1.100 m v Ambrožu pod Krvavcem ponuja osupljiv razgled in aktivnosti, kot so smučanje, kolesarjenje, jadralno padalstvo in pohodništvo. Gostom nudimo tudi sejne prostore, skupen salon in sobo z igrami.

Domačija Vodnik Adergas

Adergas 27, 4207 Cerklje na Gorenjskem

Naše značilne dobrote:

Telečja krača, bikova jajca, svinjska krača, ribje jedi, jedi z žara.

Prijazno in ustrežljivo osebje, mirna okolica, narava, dobra hrana – vse to dobite na naši Domačiji Vodnik za vašo sprostitev.

Pri Cilki

Zgornji Brnik 108, 4207 Cerklje

Naše značilne dobrote:

Pršut, domača klobasa, narezek, domača salama, beef steak, ribe.

Gostilna Cilka je že desetletja poznana po svoji domači kuhinji. Poleg gostinskih uslug vam nudimo tudi prenočišča.