Darilca z okusom

Dolina Kamniške Bistrice

Kamniška Bistrica 3, 1242 Stahovica

Značilne, tipične jedi, jedi po katerih ste znani:

Rušovc

Rušovc je žgana pijača iz vršičkov ruševja, z dodanim medom, sladkorjem in seveda žganjem. Nakup je možen na navedenem naslovu, v TIC Kamnik ali v butični trgovinici Zlata ptička (spletna trgovina).

Samostan Mekinje

Polčeva pot 10, 1241 Kamnik

Značilne, tipične jedi, jedi po katerih ste znani:

Čaji Doroteja (sladki pelin, čaj za prehlad, čaj iz srca KRRT), napoji Doroteja (bezgov napoj, rožni napoj, napoj za moč), sirupi (aronija, kopriva, bezeg, meta), cvetlični med (z jagodami, s slivami, z lešniki), bučno olje, zeliščna sol.

Blagovna znamka Doroteja, ki nosi ime po Doroteji Sidoniji Gallenberg – dologoletni opatinji samostana v 17. stoletju, pod skupno podobo združuje izdelke, pridelke in namestitve mekinjskega samostana. S svojim zdravilskim darom in pridobljenim znanjem je zdravila okoliško prebivalstvo in zagotavljala edino možnost izobraževanja mladim dekletom. Njeno znanje in vrline danes vračamo nazaj v samostan, ki postaja vse bolj prepoznaven kulturni center.

Kmetija Robnik

Podolševa 3, 3335 Solčava

Značilne, tipične jedi, jedi po katerih ste znani:

Suhomesnati izdelki, mlečni izdeki, likerji, marmelade.

Na naši kmetiji vam preko celega leta nudimo možnost nakupa suhomesnatih izdelkov, likerjev, marmelad in pekovskih izdelkov, žlinkrofe iz suhega mesa ali suhih hrušk, od maja do novembra pa tudi različne mlečne izdelke.