Darilca z okusom

Dolina Kamniške Bistrice

Kamniška Bistrica 3, 1242 Stahovica

Naše značilne dobrote:

Rušovc.

Rušovc je žgana pijača iz vršičkov ruševja, z dodanim medom, sladkorjem in seveda žganjem. Nakup je možen na navedenem naslovu, v TIC Kamnik ali v butični trgovinici Zlata ptička (spletna trgovina).

Samostan Mekinje

Polčeva pot 10, 1241 Kamnik

Naše značilne dobrote:

Čaji Doroteja (sladki pelin, čaj za prehlad, čaj iz srca KRRT), napoji Doroteja (bezgov napoj, rožni napoj, napoj za moč), sirupi (aronija, kopriva, bezeg, meta), cvetlični med (z jagodami, s slivami, z lešniki), bučno olje in zeliščna sol.

Blagovna znamka Doroteja, ki nosi ime po Doroteji Sidoniji Gallenberg – dologoletni opatinji samostana v 17. stoletju, pod skupno podobo združuje izdelke, pridelke in namestitve mekinjskega samostana. S svojim zdravilskim darom in pridobljenim znanjem je zdravila okoliško prebivalstvo in zagotavljala edino možnost izobraževanja mladim dekletom. Njeno znanje in vrline danes vračamo nazaj v samostan, ki postaja vse bolj prepoznaven kulturni center.

Kmetija Robnik

Podolševa 3, 3335 Solčava

Naše značilne dobrote:

Suhomesnati izdelki, mlečni izdeki, likerji in marmelade.

Na naši kmetiji vam preko celega leta nudimo možnost nakupa suhomesnatih izdelkov, likerjev, marmelad in pekovskih izdelkov, žlinkrofe iz suhega mesa ali suhih hrušk, od maja do novembra pa tudi različne mlečne izdelke.

Eko Glamping Resort Krištof

Šmartno 22, 4207 Cerklje na Gorenjskem

Naše značilne dobrote:

Prestižni zajtrki z veganskimi jedmi Barbare Kokelj, Biosing salame, siri Golden Ring, Andražev kruh z drožmi, surove Vodomčeve postrvi obogatene z oljčnim oljem Vanje Dujc, domače marmelade brez sladkorja, ekološka kokošja in prepeličja jajca, Štirn sokovi brez sladkorja, čaji Mirjane Grilc s Krvavca in mnoge druge dobrote.

Nahajamo se pod Kamniško-Savinjskimi Alpami v vasi Šmartno pri Cerkljah na Gorenjskem. Gostje pri nas uživajo v edinstvenem, okolju prijaznem načinu uživanja na prostem, stiku s podeželskim okoljem in dih jemajočih razgledih.